Bedrijf In Beeld: Body Wish

foto MarijkeBedrijfsgegevens:
Bezoekadres/showroom: Body Wish, Atoomweg 63 (Tradepoint Building), 3542 AA Utrecht, Telefoon: +31(0)30-658 5250
Eigenaar: Body Wish is onderdeel van Mungra & Partners B.V.
Contactpersoon: Marijke Darsan
Jaar van oprichting: 2004, Aantal personeelsleden: -
Activiteiten: Schoonheidssalon, Afslanken, Voedingsadvies, Groothandel in Schoonheidproducten en Zonnebanken met en zonder vibratietraining
Gevoerde merken: Bio Essence, Green Tea Cosmetics, Dead Sea Minerals, That'so Cosmetics, Deep kineticell, Q-Med, Osim, Devee, Bio-HCG+.


Groeien met beleid

Al een aantal jaren wist Marijke dat ze veel liever met haar handen wilde werken in plaats van met haar hoofd. Als projectcontroller bij een grote bank- en verzekeringsmaatschappij werkte ze immers alleen maar met haar hoofd. Begin 2004 waagde ze de stap en begon een afslankstudio aan huis. Het succes van deze studio is ongetwijfeld mede bepaald door de achtergrond van Marijke. Haar beroep bij de bank zorgde er voor dat ze goed is in plannen en beschikt over een grote dosis commercieel gevoel.


Eerst een teleurstelling

Massages "Toen ik de beslissing had genomen voor mezelf te starten, wilde ik eigenlijk ayurvedische massages gaan geven. Ik had me opgegeven voor de cursus hiervoor, maar brak helaas net voordat de cursus startte mijn pols. De trainer van de massagecursus gaf me het advies hiervan af te zien. Mijn zwakke pols zou één massage op een dag wel aankunnen maar daarna minstens twee dagen rust nodig hebben.

Dat was voor mij een fikse teleurstelling", vertelt Marijke. Ze vervolgt, "Mijn plannen heb ik moeten wijzigen en ik besloot een afslankstudio te beginnen. Dat kon prima aan huis. Naast de woonruimte heeft ons huis een praktijkruimte. Om mijn pols te ontlasten werk ik vooral veel met medische apparatuur. Niet alleen afslanken, ook lymfedrainage, huidversteving en shiatsu zaten in dit pakket. De resultaten bij mijn klanten waren uitstekend en zo is van het een het ander gekomen."


Onderscheid je van de rest

"Omdat het zo prima liep, kreeg ik vragen van mijn klanten om ook iets aan het gezicht te doen. Mijn zoon had verkering met een gediplomeerde schoonheidsspecialiste. Zij kwam het bedrijf versterken en ik ben in opleiding gegaan. Ik vind wel dat je je moet onderscheiden met je bedrijf van de gevestigde orde.

Tijdens de opleiding constateerde ik dat er nog weinig schoonheidsspecialisten gebruik maakten van apparatuur voor gezichtsbehandelingen om de huid structureel te verbeteren. Ik mijn bedrijf heb ik deze investering wel doorgevoerd. Onder andere met microdermabrasie en de facetrim, een soort peeling en lifting. We demonstreren altijd de helft van een gezicht om een klant het verschil te laten zien. Dat werkt. De resultaten blijven zes tot acht weken goed zichtbaar, afhankelijk van de huid. Om die resultaten nog langer vast te houden en verder te verstevigen zocht ik naar een hoogwaardig verzorgingsproduct.
Mijn eisen zijn daarbij vrij hoog geweest. Dat komt omdat ik zelf ontzettend gevoelig ben en allergisch reageer op verschillende dingen. De antihistamine heb ik bij wijze van spreken altijd bij me".


Wat je ver haalt……

Uiteindelijk vond Marijke het ideale product wat verder nog niet in Europa was doorgevoerd. Wel ver van huis. Bio-Essence komt uit Singapore en het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad voordat we het uiteindelijk in Nederland binnenhaalden.

"Tijdens een vakantie in Azie kocht ik Bio Essence in de winkel in Singapore. foto Bio-essence Productgroep Puur omdat ze adverteerden binnen tien minuten resultaat te kunnen laten zien en in Azie diverse prijzen gewonnen hadden.

Het product werkte inderdaad en binnen enkele minuten voelde ik de huid aanspannen. Ik heb wat producten in de winkel gekocht en heb dit tijdens ons verblijf in Bali een week op mezelf uitgetest. Ik vond ze geweldig, en mijn man zag echt resultaat. Het eind van het verhaal is inmiddels bekend.
De basisingrediënten van het product zijn 100% natuurlijk en ik wilde het merk maar wat graag aan mijn salon verbinden. Het heeft uiteindelijk ongeveer een jaar mailen, bellen en reizen gekost voordat uiteindelijk in november 2005 ons importeurschap officieel geregeld was. Body Wish is de distributeur van het merk Bio-Essence."


Van salon naar…

dsm posterDoor de groei is Body Wish inmiddels niet meer aan huis gevestigd maar in een bedrijfspand in Nieuwegein. "Op een gegeven moment moet je die stap nemen. Natuurlijk heb je voor die tijd weinig huisvestingskosten en is het weer een stapje verder, maar ik wil met mijn bedrijf groeien.

Naast Bio-Essence ben ik door de fabrikant van “Mon Platin” Dead Sea Minerals gevraagd om distributeur van hun producten in Nederland te worden. Dit is een 2e lijn die veel uitgebreider is met een huidherstellende werking door de 26 Dode Zee mineralen, modder en toegevoegde vitaminen.

Sinds kort is Body Wish zelfs importeur van de wereldwijd medisch gepatenteerde BodyWave.foto Bodywave Deze combinatie van kantelplaat en zonnebank ineen is ideaal voor verschillende bedrijven als de mijne maar ook voor andere schoonheid gerelateerde bedrijven. Dit is slechts 1 van de apparaten die wij leveren. De BodyWave heeft maar 1 x 1,20 cm aan ruimte nodig en is volledig computer gestuurd waardoor geen extra personeel nodig is, maar een aardige bijdrage levert aan de omzet.

Ik hoor het al wel. Marijke zit nog vol plannen. Naast haar salon waar ze kan werken met haar handen, blijven de vaardigeheden uit haar functie bij de bank goed van pas komen. "Het regelen en organiseren blijft me in het bloed zitten. Toch wil ik niet te snel groeien en regelmatig stil staan bij de feiten. Alles op zijn tijd. Hoewel er steeds meer leuke dingen op mijn pad komen.
Binnenkort is er de Beauty Make-up Spray. Meer daarover volgt……"

(Bronvermelding: Total Wellness, 13 juni 2007)